KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

2020 YKS Değerlendirme raporu

2020 YKS Değerlendirme raporu

ÖSYM tarafından 2020 yılı için YKS değerlendirme raporu yayınlandı. Sınav türlerinden oturumdaki test be alt test soru sayıları sınav puanlarının nasıl hesaplandığı ve bununla ilgili YKS sınavına dair tüm detay ve istatistiki bilgileri yayınladı. Orta öğretim başarı puanları hesaplaması ...

Detaylı incelemek için, 2020 YKS değerlendirme raporu inceleye bilirsiniz.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bir sınavdır. YKS; Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nden (YDT) oluşan ve üç oturumda uygulanan bir sınavdır.


Toplamda 120 sorudan oluşan TYT oturumunda; Türkçe (40 soru), Sosyal Bilimler (20 soru), Temel Matematik (40 soru) ve Fen Bilimleri (20 soru) testleri uygulanmaktadır. Sınavın cevaplanma süresi 165 dakikadır. Doğru cevap sayısı ortalaması; Türkçe testinde 18,23, Sosyal Bilimler testinde 9,13, Temel Matematik testinde 7,00 ve Fen Bilimleri testinde 3,76 olarak hesaplanmıştır. Toplamda 160 sorudan oluşan AYT oturumunda; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 (40 soru), Sosyal Bilimler-2 (40 soru), Matematik (40 soru) ve Fen Bilimleri (40 soru) testleri uygulanmaktadır.

 

Sınav Puanlarının Hesaplanması Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınmaktadır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanmaktadır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenmektedir. Adayın ilgili testten almış olduğu ham puan adayın doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak elde edilmektedir.

İlginizi çekecek başka bir yazı

2.sınıf kaynak kitap önerileri

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı