KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

2021 YKS Çalışma Programı

2021 YKS Çalışma Programı

2020 yılında 27-28 Haziran tarihleri arasında yapılan YKS ile beraber adaylar girdikleri sınav sonucu elde ettikleri puanlar ile beraber tercihlerini yaptılar. İlk yerleştirme sonucunda istemiş oldukları yerleri kazanamayan adaylar da ek tercihler üzerinden şanslarını tekrardan denedikler. Yeni mezun olacak ya da istediği yere giremeyen adaylar ise şimdiden geri sayım 2021 YKS konusunda kendilerine program yapmaya başladılar. Fakat adayların büyük bir kısmı ne yazık ki TYT AYT ders çalışma programı ile alakalı çok fazla bilgiye sahip değiller. Böyle olunca da uzun süreler boyunca vermiş oldukları emekleri ister istemez boşa gidebiliyor. Gençlerin böylesi durumlar ile karşılaşmamak adına dikkat etmeleri gereken bazı detaylar bulunuyor.

Doğru Plan Hazırlatmaya Özen Gösterin

Pek çok kişi 2021 YKS tarihi öncesinde ders konularının tamamını bitirmek adına gerek kendisi gerekse bu konuda bilgili olan kişilerin yardımı ile beraber program hazırlıyorlar. Fakat ilk başlarda öğrencilerin büyük bir kısmı bu planlara uyarken ilerleyen zaman ile beraber ise çeşitli nedenlerden dolayı planlara uymuyorlar. Var olan bu nedenlerin başında ise planların esnek bir yapıda olmaması. Dakika dakika nelerin yapılması gerektiği ile alakalı hazırlanmış olan planlar, bir zaman sonrasında ise yapılan programın çok sıkıcı olduğu düşüncesine sahip olup programdan vazgeçerler. Kişilerin verimli olarak ders çalışma süreleri birbirinden farklıdır. Dakikalı plan yerine hangi kaynaktan hangi derse ne kadar çalışılması ya da soru çözülmesi gerektiği ile alakalı program yapılması çok daha verimli bir şekilde saatler geçebilecektir.

Hemen her öğrencinin diğer derslerine nazaran daha iyi olduğu konular vardır. TYT AYT çalışma programı hazırlanırken de bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Daha iyi olunan derslere az saat verilmeli, üzerinde durulması gereken derslerin ağırlığı ise arttırılmalıdır. Yalnızca birkaç ders ön plana çıkartmak 2021 YKS için istenilen sonuçların alınmasını engelleyecektir. Ders çalışmak için ne kadar erken şekilde hazırlıklar başlarsa, ortaya çıkacak olan puanlar da o denli yüksek olacaktır. Çünkü kimi derslerde konuların en temelinden başlanılması gerekmektedir. Temelden TYT AYT seviyesine çıkılması adına öncelik her zaman çok iyi olmayan konular olmalıdır.

2021 YKS tarihi

Bu konulara çalışma süresi esnasında fazla zaman verilmeli, daha sonrasında konularda üst seviyelere çıkılmaya başladıkça da TYT AYT ders çalışma programı içerisinde istenilen denge sağlanmalıdır. Ayrıca YKS takviminde her konu bitiminde mutlaka belirli sayıda soru çözülmesine de dikkat edilmelidir. Ayrıca konuların ilerlemeye başlaması ile beraber düzenli olarak deneme sınavlarının çözülmesi de yine hangi konularda eksikliklerin olduğu ile alakalı çok daha net bilgilerin elde edilmesi konusunda yardımcı olunacaktır. 2021 YKS tarihi henüz belli olmasa da haziran ayında yapılacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla öğrencilerin vakit kaybetmeden çalışmalara başlamaları önemli olacaktır.

YKS için çok tercih edilen TYT AYT Hazırlık kitap önerileri kaynak kitap

İlginizi çekecek başka bir yazı

KPSS-2024/4: Tarım ve Orman Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı