KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Okullara Verilen Ara 30 Nisan'a Kadar Uzatıldı

Okullara Verilen Ara 30 Nisan'a Kadar Uzatıldı

Yeni Corona (CAVID-19) virüsü nedeni ile dünya sarsılmakta, bu ölümcül virüs ülkemizin aldığı tedbirler doğrultusunda bir süre bu tehlikenin dışında kalmayı başardık. Ama yine de diğer ülkeler gibi bu son derece bulaşıcı olan salgın ülkemize ne yazık ki  bulaştı, bu sebepten ötürü okulların ilk iki hafta tatil olup bu sürecin son haftası uzaktan eğitim oldu. Ardından Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın 25 Mart saat 19:15 sularında yaptıkları açıklamalarında; okula verilen aranın 30 Nisan’a kadar uzatıldığı duyurdular. Bu gelişmeden dolayı öğrenciler ve velilerin aklında bir takım sorular oluştu, bu soruları aşağıda cevaplandırdık.

 

Uzaktan Eğitim Nasıl Devam Edecek:

Uzatan eğitim nasıl devam edecek sorusuna bakan Selçuk’un cevabı şöyle oldu: “30 Nisan’a kadar okullarımızın tatil olması Uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu” dedi.

 

Ücretli Öğretmen Açıklaması:

Bakan Selçuk’un öğrencilerimizin isteğe bağlı bir şekilde telafi derslerine girmeleri konusunda şöyle bir açıklamada bulundu:

Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak, çalışmalar devam ediyor.” Dedi.

LGS Sınavı Ertelendi mi?

LGS sınavı öğrencilerimizin en çok sorduğu sınav sorularından birisidir. LGS sınavı tarihi ne zaman, LGS sınavı ertelendi mi, LGS sınavı ertelenecek mi? Sorularına bakan Selçuk’un açıklaması şöyle “Salgın dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerimizin kaygılarını daha da arttırmak istemiyoruz ve sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz şu anki veriler ışığında, 7 Haziran 2020 de yapılacak LGS yi ertelememizi gerektiren bir durum yok.” Ve şöylede açıklamalarının devamını getirdi: “Ancak, korona virüs saygınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini takip edeceğiz. Gerekirse bu durumu önümüzdeki haftalarda bir daha değerlendiririz, ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok öğrencilerimiz gönül rahatlığı ile bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler…” diyerek devam etmiştir.

 

YKS Sınavı Ertelendi mi? YKS Sınavı Tarihi Ne Zaman?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS sınavı ertelenmesi ile ilgili açıklamasını Twitter üzerinden yapmıştır. Açıklamasında YKS sınavının Tarihi, 2020 YKS sınavı tarihi 2020 25-26 Temmuz Tarihinde yapılacağını belirtmiştir. Ve şöyle bir açıklamada bulunmuştur: “Adaylarımız rahat olsun, oluşabilecek her duruma karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. YKS tarihinin ertelenmesi ile değişen, güncel sınav takvimimizi adaylar ve kamuoyuyla paylaşacağız” diyerek durumu ifade etmiştir.

 

TYT-AYT Sınavı Ertelendi mi, TYT-AYT Sınavı Ne Zaman?

 ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Üniversite adaylarının sıklıkla sorduğu sorulardan olan, TYT-AYT ne zaman, TYT-AYT sınav tarihi gibi soruları da YKS sınavı açıklamasında cevaplandırmıştır. “TYT 25 Temmuz, AYT 26 Temmuz gerçekleşecektir.” Demiştir. Ve uzatılmaya karşı Hazır olduklarını bildirmiştir.

İlginizi çekecek başka bir yazı

2021 YKS Çalışma Programı

26.03.2020
1828

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı