KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Üniversite Sınavına Hazırlık 2022

Üniversite Sınavına Hazırlık 2022

Lise hayatının sona ermesi ile beraber istediği meslek ile alakalı eğitim almak isteyen öğrenciler, üniversite sınavına giriyorlar. 2022 üniversite sınavına hazırlık çalışmaları ise şimdiden pek çok lise öğrencisinin öncelik verdiği konuların başında yer alıyor. Sınava daha uzun bir süre olduğu düşünülse de sınavda sorulacak olan konuların geniş bir yelpazede olmasından dolayı ne kadar erken bir şekilde çalışmaya başlanırsa, elde edilecek olan sonuçlar da o denli etkileyici olacaktır. Üniversite sınavına hazırlık aşamasında ilk olarak yeni sistemin çok iyi bir şekilde kavranması önemlidir. Çünkü daha önceki sınav sisteminde fen bilgisi ve sosyal bilgiler testleri de bulunurken yeni sistemde ilk basamak çok daha sadeleşmiş bir halde. Böylece hem TYT hem de AYT için hazırlık aşamasında doğru adımların planlaması da sağlanmış olacaktır.

Her Soru Çok Değerli

Yeni sistem ile beraber 2022 üniversite sınavına hazırlık yapan öğrenciler tüm soruların ne kadar önemli olduğunu mutlaka kavramalılar. Daha önceki dönemlerde sayısal öğrencileri için sosyal bilgiler, sözel ve eşit ağırlık öğrencileri için fen bilgisi testlerindeki soru değerleri son derece azdı. Fakat yeni sistem ile beraber 40 tane Türkçe, 40 tane matematik, 20 tane fen bilimleri ve 20 tane sosyal bilimler sorusu öğrencilere soruluyor. Dolayısıyla soru sayısı az iken sınava giren öğrenci sayısı fazla. Bundan dolayı 1 sorunun bile önemi daha öncesinde olmadığı kadar fazla hale gelmiş durumda. Sınavdan istediği sonucu almak isteyen öğrencilerin, temelinin çok iyi olduğu konularda her soru tipi hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemli bir hale gelmiştir.

Eksikler Tamamlanmalı ve Bol Soru Çözülmeli

YKS 2022 en çok tercih edilen hazırlık kitapları listesi

Türkçe, oldukça kolay gibi görülse de pek çok kişinin en fazla hata yaptıkları derslerin başında geliyor. Özellikle de Türkçe netini belirlemekte olan paragraf sorularına çok fazla dikkat edilmelidir. Bu konu ile alakalı ne kadar fazla soru çözülürse, anlama yeteneği artarak paragraf sorularının çok daha hızlı çözülmesi de sağlanmış olacaktır. Matematik konularında ise yoğunlaşılacak konu problem soruları olmalı. Bu iki konuda hızlı ve başarılı sonuçlara ulaşılması ile beraber hem netler yükselecek hem de boş sorulara çok daha hızlı bir şekilde dönülebilecektir.

Zaman Yönetimi

Öğrencilerin büyük bir kısmı 2022 üniversite sınavına hazırlık programı yaparken zamanı geri plana atıyor. Gerçekte ise birçok öğrenci aslında konulara hakim olmak adına çalışmalarını yaparken ve soruları buna göre çözerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorlar. Böylece aslında geride çözebilecekleri sorulara zamanlarının yetmediği için bakamıyorlar. 2022 üniversite sınavına hazırlık çalışmaları esnasında mümkün olduğu kadar zaman tutarak soru çözülmesi gerekmektedir. Böylelikle hangi konuda zaman kaybedildiği düşünülüyorsa ona göre çalışmalara ağırlık verilerek olası zaman kayıplarının önüne geçilmesi de sağlanmış olacaktır.

İlginizi çekecek başka bir yazı

YKS 2020 sonuçları açıklandı

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı