KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Tyt Ayt Puan Hesaplama 2021

Tyt Ayt Puan Hesaplama 2021

Üniversite sınavına girmek isteyen veya sınava girince kaç soru yaparsa kaç neti olacağını kestiremeyen öğrenciler için TYT AYT puan hesaplama sistemi oldukça kolay olmasının yanı sıra, sınavın kolay ve zorluğuna bağlı olmakla beraber yığılmalar da meydana gelerek sıralama da sapmalar meydana gelebilmektedir. Bu sebeple, TYT AYT puan hesaplama sistemi olsa da yığılmalar meydana geldiği için kesin ve net bir sıralamayı ön görmek mümkün olmasa bile ortalama bir sıralama ve puanı tahmin edebilirsiniz.

TYT Puan Hesaplama aracı, hemen puanını öğren tyt puan hesaplama

TYT AYT sınavında yapmış olduğunuz doğru soru miktarı kadar lise diploma puanınız ve bir önceki sene herhangi bir bölüme yerleşip yerleşmediğiniz de sıralamanızı ve puanınızı bir o kadar etkileyecektir. TYT, AYT sınavında yapmış olduğunuz doğru ve yanlışları hesaplayarak net sayınızı hesaplayınız. Daha sonra ise diploma notunuzu ve bölüme daha önce yerleşip yerleşmediğinizi de belirterek, kesin olmamakla birlikte ortalama bir puana ulaşabilirsiniz. Fakat, Türkçe ve Matematik alanında puan katsayısı 2 kat daha fazladır. TM öğrencisinin fen alanında soru yapması halinde de getirisi olsa da kendi ana dersleri kadar etkili değildir. Aynı şekilde MF öğrencisinin Edebiyat alanında doğru soru yapması da kendi ana dersleri kadar puan getirisi bulunmamaktadır. Fakat sizde kendi alanınızdaki öğrencilere fark atmak istiyorsanız, doğru ve yeterli bir biçimde kendi alan derslerinize çalışarak, alan dışı dersleri de ayrıntılı bir şekilde öğrenmeniz halinde kendi alanınızda büyük başarılar elde edebilirsiniz.

Hem Fen hem Türkçe alanında konulara hâkim olmak ve her alanda da fark yaratmak istiyorsanız, ilk olarak kendi ana bölümlerinize hâkim olmakla beraber ana konularınızın yanı sıra fen konularını da azar azar çalışma programınıza ekleyerek sınava hazır bir hale gelebilirsiniz. Ek olarak, hem Fen ve Türkçe konularına hâkim olduğunuza emin olamıyorsanız bu konular üstüne bol bol soru çözerek de kendini geliştirebilirsiniz. Düzenli ve yeterli bir programı takip ederek kısa sürede sizinle aynı alanda yarışanlara fark yaratacağınızdan emin olabilirsiniz.

TYT puan Hesaplama tyt puan hesapla 2021

Kendinizin yaptığı çalışmalarınız içinde deneme net hesaplama yapabilirsiniz. TYT-AYT sıralama hesaplama ve kaç soru yaparsam ortalama tyt de kaç puan alırım diye öğrenmek için kullana bilirsiniz.

Net hesaplama programı

2021 TYT AYT Puan Hesaplama yazılımı hazır. Güncel tyt ayt puan hesaplama sayfası.



ALES Puan Hesaplama Güncel
KPSS Puan Hesapla Güncel

İlginizi çekecek başka bir yazı

2021 LGS Sınavı Ne Zaman

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı