KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

TYT ve AYT için Çalışma Programı

TYT ve AYT için Çalışma Programı

TYT-AYT sınavına çalışacaklar için en önemli faktör, düzenli ve planlı bir şekilde ilerlemenizdir. 2021 YKS sınavı için istikrar ve düzen olmazsa, başarı gelmeyecektir. Bu sebeple sınava başlamadan önce kendinize uygun bir program düzenlenmeniz gerekiyor. Öncelikle, kendinize uygun bir program hazırlarken her zaman bireysel bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Çünkü sizi sizden başka kimse en iyi şekilde tanıyamaz.

Örnek verecek olursak, günde kaç saat çalışmanız gerektiğini belirleyin. Eğer okuldan sonra çalışmaya başlıyorsanız ayrı bir program hafta sonu için ise ayrı bir program hazırlayabilirsiniz. Ek olarak, programlarınızı haftalık veya aylık olarak hazırlayabilirsiniz.

TYT veya AYT için örnek bir çalışma programını sizinle paylaşmamız gerekirse, okuldan 3’te çıkan bir kişi eve 4’de geldikten sonra her ihtiyacı harici 6 saat ders çalışma süresini kendisine ayırabilmektedir. 6 saat içerisinde o gün okulda gördüğü dersleri tekrar edip konu tekrarı yaptıktan sonra her dersten ayrı ayrı sorular çözerek paragraf sorularına da ağırlık vermektedir. Bu günlük programı, hafta içi her gün istikrarlı bir şekilde devam etmelisiniz. Hafta sonları ise 8 saatlik bir ders programını kendinize ayırabilirsiniz. Bu süre içerisinde ise konu anlatımı ve soru çözümü haricinde tyt denemeler de çözebilirsiniz. Ek olarak, deneme ve soru bankasında çözemediğiniz soruları not ederek, okulda veya dershanedeki hocalarınıza danışarak mutlaka çözümsüz bir soru bırakmamalısınız.

Bunun yanı sıra, bu program kişiden kişiye değişecektir. Kimisi akşam çalışırken kimisi gündüz çalışır. Bu sebeple, azdan çoğa doğru ders çalışma saatlerinizi belirleyerek başlangıç seviyesinden zora doğru mutlaka arttırarak ilerlemeniz gerekmektedir. Üstelik kendinize her gün belli miktar soru miktarını belirleyerek her gün arttırarak devam edin. Bu sistemi uyguladıkça ne kadar ilerlediğinizi göreceksiniz.

İlginizi çekecek başka bir yazı

LGS Konuları 2022

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı