KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

TYT konuları 2021

TYT konuları 2021 Üniversite sınavının birinci oturumu olan TYT ( Temel Yeterlilik Sınavı) sınavına 2021 yılında hazırlanan öğrenciler için konular oldukça önem taşımaktadır. Bu yazımızda TYT sınavında çıkan dersleri ve konularından bahsedeceğiz. Öncelikle, TYT matematik alanı, sınavda başarı yaratabilmek için odaklanmanız gereken alanlardan bir tanesidir. Bunun sebebi ise TYT matematik alanında yaklaşık 28 soru Geometri kısmında ise 12 soru geliyor ve toplamda 40 soru bulunuyor.

Matematik tyt konuları

28 adet olan Tyt matematik konularından bahsedecek olursak, sayılar, basamak kavramı, bölme-bölünebilme, obeb, okek, rasyonel sayılar, sıralama, basit eşitsizlikler, mutlak değer, üslü ifadeler, köklü ifadeler, oran ve orantı, denklem çözme, istatistik, binom, 2. Dereceden denklemler, problemler, mantık, kümeler, bağıntı- fonksiyonlar, uydu anteni, polinomlar, permütasyon, kombinasyon, ve olasılık konularıdır. TYT matematik için bu saydığımız konulara çalışmadan yeteri bir seviyeye gelmeden işiniz kesinlikle zor. Bu matematik konularını çalışmalı ve bol soru, denemeler ile tekrar etmelisiniz.

TYT geometri konuları ise temel kavramlar, doğruda açı, üçgende açı, özel üçgenler, üçgende alan, üçgende benzerlik, açıortay- kenarortay, çember, daire, katı cisimler, doğrunun analitiği, simetri döndürme konularıdır. Geometri de soru sayısının biraz az olması sizi yanıltmasın çok belirleyici bir ders tir. Yeterinde pratik yapılarak çalışmaz iseniz çok kolay olan geometri sorularında bile çok fazla zaman kayıp edebilirsiniz. Bu zamandan tabi ki sizi kötü etkiler. Tam tersi geometriye özverili çalışırsanız soruları çok hızlı görüp yapabilirsiniz.

 

Türkçe konuları

TYT Türkçe konularından bahsedecek olursak, sözcükte anlam, cümlede anlam, sözcük türleri, sözcüğün yapısı, cümlenin ögeleri, fiil çatısı, cümle çeşitleri, anlatım bozuklukları, ses bilgisi, yazım kuralları, noktalama işaretleri, iletişim, dil-kültür, dillerin sınıflandırılması gibi konulardır. TYT Türkçe kısmından 40 adet soru geldiği için odaklanılması gereken en önemli derslerden bir tanesidir. Bu noktada kitap okuman bu bölüm için çok çok işinize yarayacak soru çözmelerde size eksta hız katacaktır. Kesinlikle özellikle tyt paragraf soruları için düzenli olarak kitap okumayı ihmal etmeyiniz.

Tyt tarih konuları

TYT tarih konularından bahsedecek olursak, tarih bilimi ve uygarlığın doğusu, ilk uygarlıklar, ilk Türk devletleri, İslam tarihi ve uygarlığı, Türk İslam devletleri, Türkiye (Anadolu) tarihi, beylikten devlete, Osmanlı İmparatorluğu, en uzun yüzyıl, Mondros Ateşkes Antlaşması ve sonrasındaki gelişmeler, Erzurum ve Sivas Kongreleri, Amasya Görüşmesi, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, Amasya Görüşmesi, Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin Toplanması, Misak – ı Milli ve İstanbul’un İşgali, I. Dönem TBMM, TBMM’ye Karşı Ayaklanmalar, Sevr Antlaşması, Kurtuluş Savaşı Muharebeleri, Lozan Antlaşması, Cumhuriyetin İlanı, Halifeliğin Kaldırılması, Çok Partili Siyasal Sisteme Geçiş Denemeleri, Atatürk Devrimleri, Atatürkçü Düşünce Sistemi ve İlkeler, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası konularıdır. Tarih konuları son yıllarda yoruma dayalı olarak sorulardan da oluşabilmektedir.

Coğrafya konuları

TYT coğrafya konuları ise Dünyanın Şekli ve Coğrafi Konum, Dünyanın Hareketleri, Harita Bilgisi, İklim Bilgisi, İç ve Dış Kuvvetler, Beşeri Coğrafya, Ekonomik Faaliyet Türleri konularıdır. TYT de Coğrafya dan 5 adet soru karşımıza gelmektedir.

Tyt felsefe konuları

TYT Felsefe alanında karşımıza çıkacak konulardan bahsetmemiz gerekirse, Felsefeye Giriş, Bilgi Felsefesi, Bilim Felsefesi, Varlık Felsefesi, Ahlak Felsefesi, Siyaset Felsefesi, Estetik, Din Felsefesi konularıdır. TYT Din Kültürü dersi konularından ise Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılması ve Kavranması, İncil ve Kur’an-ı Kerim ayetlerinin Ortak Noktaları, Alevilik ve Bektaşilik konularıdır. TYT Din Kültürü dersinden ise 5 soru karşınıza çıkmaktadır.

Tyt fizik konuları

TYT Fizik konularından bahsedecek olursak, Fiziğin Doğası, Vektör-Kuvvet-Denge, Basit Makineler, Ağırlık Merkezi, Doğrusal Hareket, İş-enerji, Maddenin Özellikleri, Basınç, Sıvıların Kaldırma Kuvveti, Katı ve Sıvılarda Genleşme, Isı-Sıcaklık, Elektrostatik, Elektrik Akımı, Manyetizma, Işık Bilgisi, Mercekler-Aynalar, Ses-Uzay konularıdır. TYT sınavında Fizik dersinde ortalama 7 soru karşınıza çıkmaktadır.

Tyt kimya konuları

TYT Kimya konularından bahsedecek olursak, Kimyanın Gelişimi, Bileşikler, Kimyasal Değişimler, Karışımlar, Hayatımızdaki Kimya, Madde ve Özellikleri, Atomun Yapısı, Periyodik Cetvel, Kimyanın Temel Kanunları konularıdır. TYT Kimya alanında ise 6 soru karşımıza çıkmaktadır.

TYT Biyoloji konuları olarak Bilimi-Bilimsel Çalışma, Canlıların Ortak Özellikleri, Canlıların Temel Bileşenleri, Hücrenin Yapısı, Hücre Zarında Madde Alışverişleri, Nükleik Asitler, Protein Sentezi, Enzimler, Canlıların Sınıflandırılması, Ekoloji, Solunum-Fotosentez, Mitoz-Mayoz Hücre Bölünmeleri, Kalıtım-Evrim, Bitkiler, Vücudumuzdaki Sistemler, Duyu Organları konularıdır. TYT Biyoloji alanından ise 6 soru karşımıza çıkmaktadır.
 

En çok tercih edilen TYT Hazırlık kitap önerileri

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz üzere TYT sınavında her alanda birçok konu bulunmaktadır. Bu sebeple, sınava girmeden önce mutlaka çalışma programı yaparak konuları haftaya bölerek düzenli çalışmanız da fayda vardır. TYT sınavında ne kadar iyi bir derece yapmanız halinde AYT sınavınıza da etkisi o kadar olacaktır.

İlginizi çekecek başka bir yazı

Kapıda Ödeme

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı