KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

Hızlı paragraf çözme teknikleri, püf noktalar

Hızlı paragraf çözme teknikleri, püf noktalar

Paragraf soruları tüm sınavlar için Türkçe bölümünün en fazla sorusu olan alanıdır. Tüm sınavlar diyoruz çünkü paragraf soruları sadece üniversite giriş sınavında değil, lise giriş yani lgs sınavında da paragraf vardır, KPSS sınavında da, ALES de bile vardır. Yani sadece tyt sınavında paragraf çıkmaz karşımıza. Bu sebep ile paragraf sorularını hızlı çözmek bize aslında tüm sınavlarda başarı getirecektir. Temel olarak da bazı anlam bütünlükleri dışında her sınav için paragraf çözmenin püf noktaları aynıdır. Yani bir kez bunu iyi kavradığınızda ve hızınızı artırmayı öğrendiğiniz zaman TYT paragraf çözme tekniklerini her sınav için kullana bilirsiniz.

Paragraf çözmenin püf noktaları, taktikleri

En önemli paragraf taktiği hiç şüphe yok ki hızlı okumak, okumanız ne kadar hızlı ile paragraf sorusunu o kadar hızlı çözersiniz. Yani bu kullanacağınız paragraf taktikleri sizin okuma hızınızla doğru orantılıdır. Hızlı okuma ile ilgili daha fazla bilgiyi yazımızın ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz.

Paragraf çözme teknikleri tyt ayt,
Soruyu okumandan en hızlı şekilde şıklara göz atınız. Bu şekilde paragraf içerisinde sizden istenenler ile ilgili aklınızda bir soru oluşacak ve paragrafı okurken bunu daha ili algılayacaksınız ve doğru şıkkı bulmanız kolaylaşacaktır.

Tüm cevapları okumalısınız, soruyu okudunuz, kesinlikle 100 % emin değilseniz az bir şüphe bile duyarsanız hiç tereddüt etmeden cevap şıkları uzunmuş diyerek okumamazlık etmeyin ve tüm şıkları okuyun.

Paragraf sorusunu okurken kalem ile önemli diye düşündüklerinizin hemen altını çizin. Bu oraya verdiğiniz önem ile aklınızda daha iyi kalacaktır. Soru mastarını, sonunu çok iyi kavrayın. Yani sorunun sizden ne istediğinden tam emin olun. Paragraf sorularında “… olmamalıdır?” “hangisi … daha güzel değildir?” vb sizi hataya düşürebilecek şekilde soru kalıpları yer almaktadır.

Okuduğunuz paragrafı cevaplar iken kendinize göre değil paragrafı yazana göre, yazara göre cevaplayınız.

Genel olarak paragraf soruları uzundur. Öğrenciler uzun paragraf sorularından çekinmekte ve bazen de “çok uzun vakit kayıp olacak” diye beki de soruyu hiç okumadan atlamaktadırlar. Okuma hızınız yavaş ise uzun paragraflar sizi korkuta bilir. Birde cevaplar okunacak onlarda uzun. O zaman sizin kesinlikle okumanızın çok hızlı olması gerekli değil mi?

Paragraf sorularında çok yanlış yapıyorum.

Ne kadar çok pratik yaparsanız yanlış yapma oranınız düşecektir. Paragraf da çok yanlış mı yapıyorsunuz? Öncelikle hangi tarz olanlarda daha fazla yanlış yaptığınızı tespit etmeye çalışın. Yani yavaş okuyup cevaplarda iken soruyu mu unutuyorsunuz yoksa soruyu yanlış anladığınız için hep ters olan cevabımı doğru işaretliyorsunuz, cümle tamamlamalarda mı takılıyorsunuz? Çok yanlış yaptığınız be deneyimleri listeleyin ve onun üzerine sürekli pratik yapın. Ne kadar paragraf sorusu çok çözerseniz yanlış yapmamaya başlayacaksınız.

Paragraf soruları için hızlı okumak

Hızlı okumak ama anlayarak hızlı okumak çok önemli bir fark açmanızı sağlar. Aslında sadece paragraf sorularında değil, diğer tarih, coğrafya gibi sorularda da hızlı okumak ize avantaj sağlar. Ama tabiki hiç şüphe götürmez ki en fazla faydayı Sözel bölümde paragraf sorularında sağlar. Paragraf çözmenin püf noktası olarak hızlık okumayı söyleye biliriz. Öğrenciler sınavda en fazla zamanı sözel bölüm içerisinde paragraf da kayıp ediyorlar. Bazıları da hiç zaman kayıp etmeyim diyerek bu soruları boş bırakıyorlar. Ama biliyoruz ki paragraf soruları da cevaplaması yani zorluk bakımından en kolay sorular arasındadır. Tabi soruları okursak ;)

Sizde üniversite sınavında iyi bir puan istiyorsanız okumanızı hızlandırmalısınız. En iyi tavsiye olarak günlük belirli bir saat aksatmadan kitap okumak, düzenli olarak her gün paragraf sorusu çözmeyi öneriyoruz. Paragraf sorularında hızlanmak için öneriler olarak dikkate alabilirsiniz bunu. Düzenli paragraf çözmekte size hem pratik sağlayacak aynı zamanda okumanızı hızlandıracaktır. Çünkü bu sorular genelde uzundur, cevaplarını da düşünürsek belki 3 tane soru yapmanız 1 sayfa kitap okumuş gibi olacaktır. Anladınız ;)

Umarım aklınızdaki paragraf taktikleri, Paragraf Çözmenin Püf Noktaları, Paragraf Çözme Teknikleri TYT, Paragraf sorularında çok yanlış yapıyorum, Hızlı paragraf çözme teknikleri nelerdir gibi sorulara cevap verebilmişizdir. Düzenli ve disiplinli çalışmak size başarı getirecektir.

En çok tercih edilen TYT AYT Paragraf soru bankası önerileri tyt

Son olarak şöyle bir tavsiyede bulunmak isteriz çalışacağınız sınavlarınız TYT, AYT için tek bir yayın evine ait kitaplar ile çalışmayın. İmkânınız ölçüsünde en fazla farklı yayın ile en az 2, 3 farklı kitap ile hazırlanırsanız çok daha başarılı olursunuz. Ne kadar farklı türde soru ile karşılaşırsanız 2021 tyt gerçek sınavında veya 2021 ayt de sorular daha kolay gelecektir.

Başarılar, kitap42 – Türkiye’nin Yeni Kitapçısı.

Aşağıdaki yazılarda ilginizi çekebilir.
TYT Matematik nasıl fullenir?
TYT AYT Puan Hesaplama Sayfası,
TYT Konuları 2021

İlginizi çekecek başka bir yazı

Tyt matematik konulara göre soru dağılımı

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı