KAMPANYA! Alışverişlerinizde 499TL ve üzeri Kargo Ücretsiz ücretsiz kargo

2021 YKS Sınavı için öneriler

2021 YKS Sınavı için öneriler Üniversiteye giriş için yapılan YKS sınavı 2021 de ne zaman yapılacak? Bu süreyi nasıl değerlendirmeli ve çalışma planı nasıl yapılır gibi işinize yarayacak öneriler ve kaynak kitaplar dan bahsedeceğiz yazımızda. YKS sınavı bildiğiniz gibi iki oturumda gerçekleşiyor yabancı dil kısmını da sayarsak toplamda 3 farklı oturum. İlk oturum olan TYT, üniversite okumak isteyen her adayın girmesi zorunlu bir sınav. Bu puan türüne göre üniversiteye girebilirsiniz. TYT 2021 sınavına girmez iseniz hiçbir bölüm tercih etme gibi şansınız yok.

2021 YKS sınavı ne zaman

Önümüzdeki yıl üniversite sınavının ne zaman yapılacağı ile ilgili şuan ÖSYM tarafından bir açıklama yapılmadı. 2020 – 2021 Eğitim öğretim yılının açılması ile birlikte YKS 2021 sınavının ne zaman yapılacağı ile ilgili bir takvim yayınlanır. TYT 2021 ne zaman, AYT 2021 hangi tarihte yapılacak bunları açıklarlar.

Sınav tarihi konusu ile ilgili şöyle de bir genel bilgi verelim YKS tarihi için aklımızda bir yer kalsın. Diğer yıllarda olduğu gibi 2021 üniversite sınavı okulların kapanış tarihinin hemen ardındaki hafta sonu veya diğer hafta sonu olabilir. Genel itibari ile bu tarihler aklımızda kalsın lütfen ve biz bu tarihe çok fazla takılmadan bu sınava hazırlanmaya nasıl başlarız bu süreci güzel bir şekilde planlayıp çalışmaya başlamalıyız. Nasılsa sınav o tarihlerin birinde elbet yapılacak.

Bu yıl Dünyayı etkilen virüs sebebi ile sınavların tamamı ertelenmiş farklı tarihlerde yapılmıştır. Umarız ki 2021 de bu ve bu gibi virüslerden ülkemiz etkilenmez ve her şey normale döner.

TYT 2021

İlk basamak sınavı olan TYT tüm öğrenciler için çok önemlidir. Sınava hazırlanırken öncelikle kendinizi dinleyin ve gerçekçi olan. Kendinizi kandırmak işinize yaramayacaktır. Hangi derler de kötüsünüz veya daha iyisiniz. Öncelikle bunları belirleyin. Artık bireysel olarak da çalışmaya alışmalısınız. Bu pandemi sürecinde gördük ki, okul, dershane vb eğitim merkezleri de kapandı. Herkes evinde kalmak zorunda kaldım. Bu sebep ile ilerleyen zaman da da ne olacağı tam olarak bilinmiyor. Tavsiyemiz kendi kendinizin öğretmeni olmanız ve bu şekilde ders çalışmaya bir an önce adapte olmanızdır. Zaten çalışmak ta kişinin içinden gelmez mi ne kadar özel yerlere de gitsek siz evde soru çözmedikten sonra, tekrar yapmadıktan sonra işi yarar mı? Bunun için kendimizin çalışması şart.

TYT kaynak kitapları

Belirlediğiniz dersler için tyt hazırlık kitapları edinin. Kötü olanlar için konu anlatımı kitaplarını tercih edin ve o ders için en baştan başlayın çalışmaya. Çalışırken örnek soru çözümlerini mutlaka inceleyin. Sorunun nasıl çözüldüğü size bir sonraki soru da yol gösterecektir. TYT matematik veya Türkçe tüm derslerinize bir plan dahilin de çalışınız.

Ders planı yapmak zamanı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır. Belki ilk haftalar plana tam sağdık olamaya bilirsiniz ama önerimiz tam uygulayabileceğiniz bir plan yapmak ve ona azami ölçüde uymaktır. Belirli bir süre sonra bu ders programına alışacaksınız ve size artık zor gelmeyecek. Hangi günler hangi dersleri ne süre ile çalışacağınızı bilmek size zamanı yönetmenize izin verecektir. Bu şekilde kendinize eğlenmek ve dinlemek içinde fırsatlar bulursunuz.

TYT soru bankası

Ders programınızı ayarlayıp tyt sınavı için çalışmaya başladınız. Merkezi sınavlar için soru çözmek, deneme yapmak çok önemlidir. Yani siz ne kadar çok soru çözerseniz tyt 2021 sınavında da o kadar kolay geçer. Çünkü sürekli yaptığınız sorular ile aynı tarz bir soru karşınızda. Kulağımıza da hoş geliyor değil mi? Bu sebep ile tüm dersleriniz için 2021 TYT soru bankası alınız ve çalışma planınızda her gün için soru çözme için zaman ayırınız.

TYT deneme

Biraz dersleriniz ilerlediği zaman yani temel olarak konu anlatımı kitaplarınızı çalışması yarıya doğru geldiğinde olabilir. Belki de dersleriniz daha iyi ise 1 ay içinde tyt konu anlatımı kitaplarınız bitecektir. Artık tyt denemeleri zamanı, her denemeyi tyt 2021 sınavı gibi düşünün ve bunun gibi çözün. Yani zaman tutun, sınav sonunda netlerinizi kontrol edin ve not edin. Hangi derslerde ve konularda yanlış yaptığınızı inceleyin ve bu konular için soru bankasından daha fazla soru çözün.

AYT 2021

Alana yönelik girmek istediğiniz üniversite bölümleri için AYT sınavına girmelisiniz. Tabi bu zorunlu değil sadece tyt puanı ile öğrenci alan bölümlerde var ama sizin girmek istediğiniz bölüm AYT puanı istiyor ise girmeniz gereklidir. AYT soruları ilk basamak olan tyt ye göre daha zor diye biliriz. Aslında zor değil de ;) biraz daha fazla çalışmalıyız. AYT konuları daha fazladır. Eğer bu ikinci oturuma da girecekseniz 2021 YKS sınavı için daha çok çalışmanız gerektiğini unutmayın ve hemen şimdi başlayın.

AYT kaynak kitapları

AYT hazırlık kitaplarından tekrarlar yapabilir konuları daha çok pekiştirirsiniz. Unutmayın ki hiçbir kişi siz istemediğiniz sürece size sınav için yardımcı olamaz, dersleri kafanıza enjekte edemez. Bunu iyi düşünün olayın ciddiyetine varın ve bir karar alın SİZ üniversiteye gitmek istiyor musunuz? İSTEMİYORMUSUNUZ? Cevap EVET ise çok sıkı bir şekilde çalışmaya odaklanın. Süreç zor olacak biraz uzun ama siz istedikten sonra sonuç hep BAŞARI olacaktır. Bir yıl kendinizi belki bazı şeylerden mahrum edeceksiniz ama sonrası hayat boyu daha güzel günler olacak karşınızda.

AYT soru bankası

Soru bankaları ile eksik konularınız için çok daha fazla soru çözerek pekiştirirsiniz. 2021 AYT soru bankası ve diğer kitap ihtiyaçlarınız için kitap42 yanınızda.

AYT deneme

Deneme çözmek sizi sınav ortamına hazırlar. AYT denemeleri çözerken kesinlikle gerçek bir sınavmış gibi davranın, gürültülü ortamda, tv başında, müzik dinlerken vb asla deneme çözmeyin. Ortam ve şartlarınızı 2021 AYT ye ne kadar benzetirseniz gerçek sınav da o kadar çok başarılı olursunuz. Zamanı iyi kullanmaya çalışın ve denemelerde süre tutun. Deneme sonuçlarınızı not edin. Son olarak kesinlikle yapmanızı önerdiğimiz bir şey kitap okuyun. Ders çalışma planınızda bunun içinde bir zaman ayırın ve sürekli düzenli olarak kitap okuyun. Bu size sınavlarda hız kazandıracaktır ve daha fazla zamanız matematik, fizik gibi soruların çözümüne kalır.

İlginizi çekecek başka bir yazı

TYT deneme önerileri

Çok Satanlar

Paylaş:

499 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler 1 İş Gününde Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı